Proč darovat školu smyku?

10. 4. 2024 15:08

Proč je škola smyku ideální dárek pro začínající i mírně pokročilé řidiče? Víte co se na kurzu bezpečné jízdy naučíte? Přečtěte si jaký je program kurzu, pro koho je vhodný a kde najdete nejlepší školy smyku.

Proč darovat školu smyku?

Proč se přihlásit na školu smyku?

Zažili jste někdy krizovou situaci, dostali jste smyk a věděli jak se v takové situaci zachovat? Je poměrně náročné natrénovat zvládnutí smyku, aquaplaning, náhlé brždění a vyhýbací manévr, nicméně existují kurzy, kde se to skutečně naučíte s pomocí různých tréninkových ploch a zařízení. Kurzem vás vždy provedou zkušení instruktoři, kteří dohlíží na průběh akce a vyhodnocují, jak jste se s danou situací vypořádali. Na konci kurzu budete schopni daleko lépe reagovat na náhlé krizové situace, dokážete se lépe vypořádat se smykem a to vám nakonec může zachránit i život. Prohlédněte si kompletní nabídku kurzů bezpečné jízdy

Jak probíhá kurz a co se naučíte?

V nejlepších školách probíhá pro začátek teorie, kde se dozvíte, na co si dát pozor, správný úchop volantu, ideální nastavení sedadla a další bezpečností rady, než uvedete vůz do pohybu. Při teoretickém výcviku vám bude přestaven následný program, co vás čeká během praktické části a jak se zachovat v krizových situací, které si poté v praktické části vyzkoušíte. 

Při praktické části vás čeká jízda na mokré vozovce včetně průjezdu aquaplaningem, naučíte se jak zareagovat a co na mokré vozovce rozhodně nedělat. Brzda není nejlepším řešením, důležité je dostat vozidlo pod kontrolu. Výcvik probíhá ve vlastních automobilech, instruktor je během výcviku ve spojení pomocí vysílačky, každý průjezd je vyhodnocen a po udělení nezbytných rad se budete v těchto dovednostech neustále zdokonalovat. Další částí je smyková deska, která simuluje náhlý smyku do obou stran. Simuluje se tedy náhlý smyk, který se postupně naučíte zvládnout. 

Kam na kurz bezpečné jídzy?

V České republice je pouze pár plně vybavených polygonů, kde si vyzkoušíte krizové situace, které mohou v běžném provozu nastat. Nejmodernějším polygon najdete v areálu Autodromu Most, kde je součástí nejnovější smyková deska a velké výcvikové prostory. V Mostě navíc můžete využít kurz určený pouze pro ženy nebo variantu se soutěží zručnosti.

Podobně vybavenou školu smyku najdete v Ostravě, moderní vybavení, vodní plochy a smyková deska je zárukou kvalitního výcviku. Dále můžeme doporučit polygon v Příbrami, kde sice nemají smykovou desku, ale speciální kluznou fólii, která dokonale splní svůj účel. Na polygonu si samozřejmě vyzkoušíte průjezdy vodou a zvládnutí aquaplaningu. Dále doporučujeme školu smyku v Trenčíně a Brně. 

Pro koho je to ideální jako dárek?

Kurz bezpečné jízdy je určený pro začínající a méně zkušené řidiče, to však neznamená, že by škola smyku nebyla vhodná i pro zkušené, kde jinde natrénujete krizové situace? Pro čerstvé držitele a držitelky řidičského průkazu by to měla být nutnost. Pokud tedy hledáte ideální dárek, škola smyku tím pravým dárkem rozhodně je. Věnujete nejenom užitečný dárek, ale také velmi zábavný.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!